Pályázatok

Innovatív technológiai fejlesztés az RH Faktor Kft.-nél

GINOP-2.1.8-17-2018-03274

Az Rh Faktor Kft. 2008-ban jött létre, székhelye a szegedi kereskedelmi és ipari parkban található, melynek üzemeltetését a cég végzi. Az ipari park menedzselésén túl a cég több telephelyen is foglalkozik különböző gyártási és kereskedelmi tevékenységekkel. A cég tudatos üzletpolitikájára és a jelenlegi projektre alapozva további dinamikus növekedést remélünk a következő években. A projekt során beszerzésre kerülő eszköz a cég székhelyén lesz üzembe helyezve, ahol gyártósor kialakítására alkalmas csarnokban lesz elhelyezve a modern gyártechnológiai környezetben. A beszerzésre kerülő eszközök a megvalósítási helyszínen egy 1500nm-es üzemcsarnokban lesznek elhelyezve. A berendezés biztonságos használatához és az anyagmozgatáshoz szükséges hely 500nm, ami bőségesen biztosított. A csarnokban az eszköz telepítési helyénél már ki lett alakítva a megfelelő villamosáram felvételi pont, az eszköz kiszolgálószemélyzete számára biztosítottak mind a szociális helyiségek, mind az adminisztratív feladatokhoz az irodahelyiség.

A projekt keretében beszerzendő PSM-1PLUS típusú papír szívószálgyártó gépnek köszönhetően korábban nem végzett tevékenységgel bővül cégünk profilja. A gép segítségével képesek leszünk nagy mennyiségben gyorsan lebomló környezetbarát anyagból szívószálat gyártani, melyet igény szerint egyedi megjelenéssel készítünk, akár márkaneveket és logókat is fel tudunk tüntetni, így egyedi megrendelések teljesítését is vállalhatjuk. A cég korábban semmilyen formában nem végzett szívószál gyártást, így új tevékenységnek minősül. Magyarországon nincs papírszívószál gyártó cég, általánosságban elmondható, hogy a papír szívószálakat Kínából hozzák be.

A papír alapanyagú szívószálak gyártásával a túlzott műanyaghasználat globális problémája mérsékelhető, leginkább ezért figyelhető meg trendszerűen az Eu-n belüli terjedésük. Ugyan a papír szívószál drágább, az extra költségek elhanyagolhatónak tekinthetők amellett, mekkora költségeket emészt fel fölöslegesen az ilyen termékek hulladékkezelése, nem beszélve az így elkerülhető, csak nehezen mérsékelhető környezetszennyezéstől, melynek kapcsán különösen az utóbbi években vált ismertté az óceánokban csapdázódó műanyagszigetek jelenléte, melyek visszafordíthatatlannak tűnő környezeti károkat okoztak.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását!

Kedvezményezett neve: RH Faktor Kft.

Projekt címe: Innovatív technológiai fejlesztés az RH Faktor Kft.-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2018-03274
A támogatás összege: 26 900 000 Ft

Projekt összköltsége: 53.800.000

Támogatási intenzitás: 50%

A projekt kezdésének dátuma: 2019.01.02.

A projekt befejezésének dátuma: 2019.06.28.

Scroll to Top